S&H MAMA MINA NICARAGUA 250g

Sztuk:
DO KOSZYKA
89 PLN

Solberg & Hansen MAMA MINA Nicaragua

opakowanie 250 gram

 

Nuty smakowe: marcepan, melon, mleczna czekolada

Region: Matagalpa

Farma: Finca Mama Mina

Farmer: Erwin Mierisch

Wysokość: 1200-1350 m

Rodzaj ziarna: Pacamara


 

Z "Krainy Wiecznej Wiosny" w Nikaragui mamy kawę Mama Mina - świeże i złożone kawy uprawiane i przetwarzane przez specjalną rodziny Mierisch.


 

Region Matagalpa w Nikaragui jest często nazywany "Kraina wiecznej wiosny". Łatwo jest to zrozumieć, kiedy pojawisz się na malowniczej plantacji Mama Mina. Na zielonych stokach rosną rośliny kawy w prostych rzędach, otoczone kolorowymi kwiatami. Tutaj rodzina Mierisch uprawia kawę od ponad wieku. Pacamara jest ziarnem, bardzo trudnym w uprawie, a smak jest złożony. Mama Mina oferuje kawę ze świeżym, złożonym i bardzo charakterystycznym profilu smakowym.


 

Ciekawostki: kolorowe kwiaty, które rosną wokół roślin kawy w Mama Mina działa jak naturalny system ostrzegania przed atakiem grzybiczych i bakteryjnych.